#stayathome photos & videos

Loading...
just now

SEREMBAN, 30 Mac - 5 kawasan taman perumahan di Paroi dan Senawang, akan menjadi lokasi terawal program sanitasi awam di Negeri Sembilan. 5 taman perumahan terlibat ialah Taman Panchor Jaya, Taman Desa Orkid, Taman Seri Pagi, Taman Desa Melor dan Taman Desa Anggerik. Menurut Sekretariat program, Ahmad Khomeini Kamarudzaman, pemilihan 5 taman berkenaan adalah disebabkan ia menjadi tumpuan awam. Beliau yang juga Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM ) Seremban 2 berkata, lebih 120 anggota daripada 11 agensi kerajaan akan terbabit dalam melaksanakan sanitasi berkenaan. Seperti ditetapkan Majlis Keselamatan Negeri (MKN ), semua penduduk di kawasan itu diminta memberi kerjasama kepada pasukan operasi, dengan berada dalam rumah masing-masing. Pastikan semua tingkap ditutup kerana aktiviti sanitasi akan dibuat secara menyeluruh. Penduduk juga diminta memastikan kenderaan mereka tidak menghalang operasi. Teruskan patuhi Perintah Kawalan Pergerakan. "JUST STAY AT HOME, DUDUK DI RUMAH & JANGAN KELUAR" Terima kasih kepada semua petugas barisan hadapan yang memastikan kita semua selamat. Andalah wira negara! #BeritaRTM #RTM #COVID19Malaysia #PerintahKawalanPergerakan #StayAtHome #DudukRumah #JanganKeluar #KerapBasuhTangan #Jarak1Meter

00
just now

Bakpow Kita kenal nama kue ini, di Sulawesi (Utara, Tengah, Tenggara dan selatan juga gorontalo ) biasa disebut kue biapong....hmm enak ini beragam isinya, disulawesi Ada isi inti (parudabmn kelapa plus gula merah ) di jawa Ada isi daging Ayam, daging sapi bahkan sekarang sudah Ada isi collar dan Kacang ijo, kue ini enak disantap ketika pagi Dan sore Hari Kal santai, menjadi teman minum kopi, teh dll. Hmm yukk Kita lestarikan makanan khslas yg menjadi ciri di daerah yg Saya Tau ..hmm kalo di daerahmu apa namanya? #kulinerindonesia #makanankhasindonesia #stayathome #staysafe #socialdistancing

00
just now

It’s a World Premiere!! We Dropped the new joint from @TheChrstiShow called, “Black” 🔥🔥 ...Available wherever you download music! featuring @LoveLivesFree #TheChristiShow #MsShirleen #KingdomPartyRadio #OnAirAtlanta #CoronaMustDie #QuarantineApproved #StayAtHome

00
just now

Setiap orang ada FAVOURITE CLEANSING GEL kan!😍 . Cleansing gel Qalish ni khas untuk uols yang ada kulit muka berminyak tau. Yang tak berminyak pun boleh je guna tak ada masalah pun.. 🤗🤗 . p/s: semoga kita sentiasa diberikan kesihatan yang baik.. pagi! #StayAtHome #StaySafe #QalishPrihatin #qalish #profix #aisyahkamsani #mukatakberlubangdah #qalishsales #qalishbeauty #jombisnesbersamaqalish #flawlessbersamaqalish #qalishcleansinggel #qalishfaceskrub #jerawat #jeragat #setskincareqalish #qalishgiveaway

00
just now

First try of homemade rubber stamp. During these quarantine days I kept finding what to do with arts and widen the range of art i had always have. Its time to be creative💕 . . . . #rubberstamp #rubberstamping #rubber #flowers #flowerstamp #creative #quarantine #art #artistsoninstagram #artwork #artist_features #artcreative #artlovers #artistic #creativity #stayathome #homeart

00
just now

Saya minta rakan - rakan yang merupakan Ahli pengakap Malaysia untuk menyertai cabaran dengan menyiarkan gambar anda ketika sedang berpengakap. Hanya satu gambar, tiada perihal. Matlamatnya adalah untuk membanjiri FB dengan gambar yang positif. Salin teks ini ke status anda siarkan gambar anda dan lihat betapa hebatnya pergerakan ini #covid_19 #pengakapsepang #pengakapselangor #pengakapmalaysia #day9 #pray4malaysia #challenge #accepted #stayathome #pkp #scoutstayathome #pengakapdudukrumah

00
just now

🔥Vortex StayIn WOD 🔥 For Time: 30-25-20-15 Burpees 20-40-60-80 High Knees Scale Movement: - Stiff/Straight Arm Burpees Music: Outside Musician: @iksonofficial Assitant: @p .b.j.n Equipment: @cluster .sea #VortexFitness #vortexfitnessbtu #VortexStayInWOD #functionalfitness #functionaltraining #weightlifting #cardio #gymnastic #fitter #faster #stronger #stayathome

00
just now

Nama: Arfika Auliya Absyahri NIS: 171810036 Kelas: XII MIA 2 Halo! Sehubungan dengan adanya virus Covid-19 yang sedang melanda Tanah Air, kita harus melakukan tindakan untuk melawan dan memutus rantai penyebaran tersebut. Maka dari itu, saya Arfika Auliya melaksanakan anjuran pemerintah dengan #dirumahaja . Walaupun #dirumahaja , berbagai hal positif dapat saya lakukan, seperti lebih banyak waktu luang untuk murojaah atau menghabiskan banyak waktu bersama keluarga. Mari kita lakukan pola hidup sehat, tak lupa cuci tangan dan #dirumahaja untuk membantu melawan penyebaran virus Covid-19 ini!🙂 #stayathome #dirumahaja #staysafe #tugassantri

00
just now

Sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP ) ni kan, Nail salon tutup kan? Untung siapa yang da ada TPB Polisher. Kuku masih terjaga & berkilat 😊 Beboring kat rumah, On je TPB Polisher, Zasss kuku berkilat 💞 . . =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= Nak tengok testimoni lagi? Click hashtag #feedbackjujursumpahtaktipu #TPBPolisher =-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-= . #ThePocketBeauty #Manicure #Pedicure #ManicurePedicure #KukuBerkilat #kukukucantik #ManicureMachine #TestimoniTPBPolisher #MobileSpa #Spa #henna #nailpolish #nailart #inai #inaimalaysia #Covid19 #kekaltenang #coronavirus #MCO #PKP #hapuscovid19 #Stayathome

00

Top photos & videos on #stayathome

1 hour ago

Mane 😂😂😂😂😂😂😂 #stayathome

41421
2 hours ago

Mood quarentena 🙄🙄 #stayathome

1944
2 hours ago

• Pues ya van dos semanas que estoy encerrado en mí casita y admito que ya extraño mucho ir a la uni y ver a todos mis amigos, hacer babosadas y reírme con ellos, tomar clases de cocina y tragar como loco. Pero aún así todo esto es para un bien común, así todes saldremos bien de todo esto en la medida de lo posible #stayathome

35012
1 hour ago

Throwback to when I could leave my room and touch metal surfaces ❤️

4887
1 hour ago

|TELUR MASAK KICAP BLACK PEPPER LAPAQ TAK BEGHENTI AIH| #stayathome Masak kicap menu terbaik sepanjang zaman😁 . Telur Masak Kicap Black Pepper @syedmunawwar . Bahan-bahan: 🔵minyak masak (agak-agak ) 🔵 3-4 ulas bawang merah 🔵 2-3 ulas bawang putih 🔵 1 inchi halia 🔵 4-5 sudu besar kicap manis 🔵 1 sudu besar seafood sauce @adabi_consumer 🔵1 sudu besar sos tomato @adabi_consumer 🔵 1/2 cawan air 🔵 1/2 sudu besar black pepper 🔵 cili api 🔵 tomato 🔵 cili hidup merah . . ☑️ Boleh juga dapatkan pelbagai produk Adabi secara online di website www.emall.adabi.com . #telurmasakkicapblackpepper #telurmasakkicap #telurgoreng #foodpornmalaysia @syedded #resipi #SyedKitchenette

2.1k43
2 hours ago

清晨捨不得醒 /// 醒了不懂要幹嘛 #day13

4898
4 hours ago

Semangat pagiii.... Yang mau berjemur , silahkan 😀😀 Saya posting dulu, resep cilok goreng, buat support @thegaring .ig dan mbakcan @jolie .abdullah_ salam kenal mbak ❤️❤️❤️ dengan tema aneka jajanan gorengan . Berikut resepnya . Cilok Goreng Crispy . Bahan-bahan : Bahan isian : 2 siung bawang putih, cincang halus 100 gram fillet ayam, cincang kasar 1/2 sdt garam 1 sdt gula pasir 1/2 batang daun bawang iris Minyak utk menumis dan menggoreng Bahan saus kacang : 75 gram kacang tanah goreng dan ulek halus 2 siung bawang putih, dihaluskan 3 buah cabe merah keriting, dihaluskan 4 buah cabe rawit merah, dihaluskan 500 ml air 5 sdm saos tomat 1/2 sdt garam 1/2 sdt gula pasir 1/2 sdt cuka Bahan kulit : 250 gram tepung sagu 175 gram terigu protein sedang 3 siung bawang putih, haluskan 1 sdt garam secukupnya Kaldu jamur 3 batang daun seledri iris 2 sdt bawang merah goreng 300 ml air panas Bahan pelapis : 2 butir telur 100 gram tepung panir kasar . Cara Membuat: Isi : Tumis bawang hingga harum. Masukkan ayam, garam dan gula, aduk rata. Masukkan daun bawang. Aduk rata. Angkat dan sisihkan Saus : didihkan air, masukkan bawang dan cabe, tambahkan kacang tanah, saos tomat, garam dan gula. Masak sampai mengental. Masukkan cuka, aduk rata Kulit: 1. campur tepung sagu, terigu, bawang putih, garam, kaldu bubuk, seledri, bawang goreng sampai rata. Tuang air hangat sedikit2 sambil diuleni hingga bisa dipadatkan 2. Ambil sedikit adonan, beri isian, tutup dan bulatkan. Rebus di air mendidih sampai terapung semuanya. Angkat, tiriskan dan dinginkan 3. Baluri dg telur dan guling2kan dg tepung panir sampai tertutup semua permukaannya 4. Goreng dlm minyak panas dg api sedang sampai kecoklatan, goreng sebentar saja krn ini cepat gosong. Angkat dan tiriskan Sajikan cilok dg saos kacang . . . #thegaring #thegaring259 #gorengan #cilokgoreng #snacks #indonesia #wfh #stayathome #dirumahaja #resepfriel_sit #foodphotographyandstyling #blessedbeyondmeasure

11934
35 minutes ago

Thank You 🙏🏻 To our beloved frontliners ❤️ #stayathome #staysafe #prayforcovid19 #blackuniformisawesome 👩🏻‍✈️ #jlkawad ⚔️ #originalsabahan #happylife #friendsofimmigration #segakberseragam #kerjayaberseragam

4678