#kkm photos & videos

Loading...
7 minutes ago

03/04/2020 - Hari ke-12 ☘️ Alhamdulillah, selesai misi hari ke-12 kami. Semoga sumbangan makanan ini dapat meringankan beban mereka. Semoga para pejuang barisan hadapan di berikan semangat serta kekuatan. Sama - sama lah kita beri kerjasama dan bantu barisan hadapan kita kita. Saya agak terkesan dengan pengorbanan barisan hadapan, dapat rasakan apa yang mereka rasa. Kasihan lah kepada mereka yang berkorban dan mempertaruhkan kesihatan diri semata - mata untuk kita TERIMA KASIH BARISAN HADAPAN MALAYSIA ❤️ KALIAN ADALAH WIRA NEGARA! -L- #SABAHBOLEH #STAYSAFE #STAYHOME #THANKYOU #HQE #PDRM #KKM #FRONTLINERS #JETSIN

10
11 minutes ago

MAKLUMAN PEPERIKSAAN AKHIR SEMESTER JANUARI 2020 - FORMAT *ESEI DAN SEQ TELAH KELUAR!! Pelajar boleh rujuk JADUAL dan PANDUAN UMUM peperiksaan melalui myVLE - Announcement Exam. Bagi format MCQ, panduan dan jadual akan menyusul. #OUMSriRampaiKL #OpenUniversityMalaysia #KKM #DudukRumah #StayAtHome #socialdistancing #HapusCOVID19 #workingadults #belajarsambikerja

10
12 minutes ago

Perkembangan terkini COVID19 Malaysia pada 3 April 2020, jam 12 tengah hari. . Jumlah pesakit yang discaj harini adalah seramai 60 orang. Ini menjadikan jumlah pesakit yang telah sembuh adalah seramai 827 orang. . Jumlah kes baru positif pada hari ini adalah sebanyak 217kes. Jumlah keseluruhan kes positif di Malaysia adalah sebanyak 3,333 kes. . Jumlah ICU adalah sebanyak 108 kes dan 54 daripada jumlah kes tersebut memerlukan bantuan alat pernafasan. . Dukacita dimaklumkan juga kes kematian pada hari ini adalah sebanyak 3 kes dan ini menjadikan keseluruhan kes kematian sebanyak 53 kes. . Sumber info dari @kementeriankesihatanmalaysia dan @myhealthkkm . #pdar #infocovid19 #letsfightcovid19 #kkm #stayhome #mco #perintahkawalanpergerakan #westayatworkforyou #besafe

10
24 minutes ago

Day 16 Of ROM. 3 April 2020. Tiada ungkapan yang mampu saya bahasakan, hanya mendoakan agar semuanya terus kekal sihat dan sama-sama membantu kerajaan di dalam mengekang penularan wabak Covid-19. Just stay in and stayed at home. We stayed at work for you. #kamiuntukanda #stayinstay #ppe #kitajagakita #kitamestimenang #kkm #staysafe #frontliners #malaysia #covid19 #socialdistancing #jaraksosial #teamwork #kkcb #pkc #medicalofficer #assistantmedicalofficer #nurse #clinicattendant #pharmacist #medicallabtechnologists

20
25 minutes ago

Doa dari pemimpin Negara, untuk semua, untuk rakyat Malaysia. Usah kita berputus asa. Teruskan berdoa. Teruskan bermunajat, Yakinlah bahawa Allah Maha Mendengar. Buat ahli-ahli PSSCM, kita sahut seruan pemimpin Negara. Kita sahut seruan Guru kita. Bermunajatlah. Mohon kepada Allah SWT. Semoga musibah ini dapat dibendung hendaknya. #silatcekak #silatcekakmalaysia #silatcekak55tahun #panglimaismailpanglimakedah #perangicovid19 #stayathome #jakim #kkm #pdrm

00
26 minutes ago

YOU ARE NOT ALONE, SIR!! Rakyat Malaysia bersama anda. Kami juga, warga PSSCM sentiasa bersama anda. Kita akan pastikan, kita menang dalam peperangan ini! Seluruh rakyat Malaysia bersatu memerangi Covid19. Setiap dari kita perlu memainkan peranan masing-masing. Dengan izin Allah, sedikit masa sahaja lagi, kita pasti akan menang. Bersama dan bersatu. Semoga Allah makbulkan permohonan kita semua. #silatcekak #silatcekakmalaysia #silatcekak55tahun #panglimaismailpanglimakedah #perangicovid19 #stayathome #kitajagakita #jakim #kkm #pdrm

00
26 minutes ago

Teruskanlah berdoa, wahai rakyat Malaysia. Yakinlah bahawa Dia Maha Mendengar. Semoga Allah memakbulkan segala permohonan kita, dan semoga keadaan pulang pulih seperti sediakala. Aamiinnn...Ya Rabbal Alamiiinnn.... #silatcekak #silatcekakmalaysia #silatcekak55tahun #kkm #jakim #perangicovid19 #kitajagakita JAKIM-Jabatan Kemajuan Islam Malaysia KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA

10
27 minutes ago

Bilangan kes jangkitan COVID-19 di Malaysia lebihi paras 3,000⠀ ⠀ KUALA LUMPUR, 3 Apr – Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM ) mengesahkan sebanyak 217 kes baru telah dilaporkan dan ia menjadikan jumlah kes positif COVID-19 di Malaysia adalah sebanyak 3,333 kes.⠀ ⠀ Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, daripada 217 kes tersebut, 58 adalah berkaitan dengan jemaah perhimpunan di Sri Petaling.⠀ ⠀ “Selain pada itu, 44 kes telah dimasukkan ke Hospital Canselor Tuanku Muhriz, UKM yang merupakan salah satu hospital COVID-19. 41 adalah kes berkaitan dengan pelajar madrasah tahfiz di Selangor,⠀ ⠀ “Seramai 108 kes positif COVID-19 sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU ) dan dari jumlah tersebut, 54 kes memerlukan bantuan pernafasan,” ujarnya.⠀ ⠀ Beliau juga menjelaskan 60 kes telah pulih dan dibenarkan keluar pada hari ini. Ini menjadikan jumlah kumulatif kes yang telah pulih sepenuhnya daripada jangkitan COVID-19 adalah sebanyak 827 kes.⠀ ⠀ Menurut Dr Noor Hisham, tiga kematian berkaitan jangkitan COVID-19 telah dilaporkan kepada Pusat Kesiapsiagaan dan Tindak Cepat Krisis Kebangsaan (CPRC ), setakat 5 petang, hari ini.⠀ ⠀ “Pertambahan itu menjadikan jumlah kumulatif kes kematian akibat wabak berkenaan dalam negara ketika ini sebanyak 53 kes,” jelas Dr Noor Hisham.⠀ ⠀ Dalam masa yang sama, Dr Noor Hisham juga memaklumkan bahawa sehingga 2 April 2020, terdapat 138 anggota KKM yang telah dikesan positif COVID-19.⠀ ⠀ “Berdasarkan siasatan, setakat ini tiada kes berpunca daripada pengendalian dan rawatan kes yang disahkan positif daripada wad COVID-19 ataupun unit rawatan rapi di fasiliti KKM,⠀ ⠀ “Daripada jumlah tersebut punca-punca jangkitan adalah 58 kes iaitu 42 peratus berkaitan dengan majlis perkahwinan yang dihadiri oleh individu yang mempunyai dan juga menghadiri perhimpunan di Sri Petaling,” tambah Dr Noor Hisham.⠀ ⠀ Berita Penuh: https://www.airtimes.my/2020/04/03/bilangan-kes-jangkitan-covid-19-di-malaysia-lebihi-paras-3000/⠀ ⠀ #KKM #COVID19Malaysia #AirTimes #Semasa

280
27 minutes ago

确诊病例依然没有减缓,大家要继续努力留在家!💪🏠 👉一旦新冠肺炎热点病例突增 诺希山:探讨要否加强监管 - https://www.themalaysianinsight.com/chinese/s/234618 👉 没符合政府既定75%要求 诺希山:快速检验试剂不达标 - https://www.themalaysianinsight.com/chinese/s/234615 【Telegram Apps】 获取最新时事 👉 http://tiny.cc/mitlg #新冠肺炎 #Covid19 #马来西亚 #卫生部 #自我隔离 #防疫 #大流行病 #流行病 #世界卫生组织 #WHO #透视大马 #pandemic #世卫 #行动限制令 #MCO #dudukrumah #留在家 #stayathome #coronavirus #KKM #kementeriankesihatanmalaysia #herokita

10
30 minutes ago

KLIK LINK KLAU ANDA SERIUS NAK TURUNKAN BERAT BADAN SECARA RAHSIA.. . Coach percaya ada org yg camnie sbb dia dah penat bgtau kat semua org tgg diet tp bila jumpa mesti mereka tegur yg tak kurus2.. . Memang nak kurus tp tak kuat untuk diet sesorg.. Anda org yg coach cari. Boleh la klik link di bio coach utk coach bantu awak turunkan berat badan ya cara senyap2.. Biar mereka yg tak caya awak boleh kurus tu terkejut bila jumpa awak dah kurus..😁😁 . Nak turun berat badan dengan ilmu pemakanan yg betul ? Hanya klik link di bio @reenz_fittrainer shj.. . Mudahnya KURUS bila ada coach tolong guide,ILMU yang betul2 berjaya dan TEAM SUPPORT yang sentiasa positive.⠀ .⠀ -Coach ReenZ Razak- +6012-2246361 #coachreenz #reenz_fittrainer #neelofa #neelofahijab #ttc #wanitahariini #tipsdiet #diet #mingguanwanita #makananviral #amazing #amarbahrin #amyrarosli #sukamakan #sayangimalaysiaku #mfmirafilzah #benamirr #dramasweetdreams #gemukair #gegarvaganza #berita #DemiRindumu #kkm #pesanpadahati #kitabaikramaisayang #covid_19 #lestary #covid

101
43 minutes ago

[ KEMAHUAN, KEPERCAYAAN DAN TINDAKAN ] . . Kemahuan sahaja tak cukup, buktikan dengan tindakan dan melakukan dengan berterusan. Buat sampai jadi usah peduli orang di kanan kiri. . CABARAN KURUS ONLINE: KURUS SEBELUM RAYA! . ✅ personal dan group coaching ✅ combo workout dari rumah ✅ meal plan beserta resipi sihat ✅ groceries checklist . 🔈 PENDAFTARAN SUDAH DIBUKA 🚫 SLOT TERHAD 👆🏼 KLIK LINK DI BIO @coach_oci . . #CABARANKURUSONLINE Coach Oci 📱017 2362461 atau klik link di bio

51
46 minutes ago

Apa kelebihan Face mask Innersejuk? . . ✅Kain kami disahkan sebagai anti panas dan buang haba. So bila pakai tak rasa rimas dan berkuap . ✅Kain yang kami gunakan melalui lab test disahkan sebagai Anti bacteria. . ✅boleh digunakan berkali kali dan tidak akan longgar❤️ . Ini bukan medical grade device. Ia cukup untuk perlindungan orang awam. Mask yang paling sesuai ialah mask N95, dan stock di pasaran tidak mencukupi, jadi kami patut utamakan frontliners untuk mask N95. . ❗HUBUNGI KAMI SEKARANG DENGAN TEKAN link di BIO ❗ . #covid19malaysia #covid_19 #stayathome #dudukrumah #mco #pkp #pkpintercity #pkp2 #mcomalaysia #frontliners #kkm #pdrm #poslaju #ctdk #kitajagakita #sanitizermalaysia #sanitizermurah #innersejukfacemaskkajang #facemaskmurah #jntexpress

10
47 minutes ago

Size sağlıklı şekilde işe gelme mutluluğunun resmini çizemeyiz ama fotoğrafını çekebiliriz diyor MAHMUDİYE Evde Kalın ki hep birlikte sağlıkla işimize gidelim diye ekliyor Eskişehir 112 mutlu,huzurlu,güvenli 😷👓🧤👉🏼😷 #112Sözlüğü #1dakika1bilgi #pandemi #corona #doktor #ambulans #ambulance #ambulance 🚑 #paramedik #acilservis #acil #aciltıpteknisyeni #aciltipteknisyeni #112acil #112acilservis #112 #komutakontrolmerkezi #kkm #ambulansşoförü #saglikbakanligi #acilafet #emergency #covid_19

890
51 minutes ago

Doa dari pemimpin Negara, untuk semua, untuk rakyat Malaysia. Usah kita berputus asa. Teruskan berdoa. Teruskan bermunajat, Yakinlah bahawa Allah Maha Mendengar. Buat ahli-ahli PSSCM, kita sahut seruan pemimpin Negara. Kita sahut seruan Guru kita. Bermunajatlah. Mohon kepada Allah SWT. Semoga musibah ini dapat dibendung hendaknya. #psscm #pssmuum #silatcekak #silatcekakmalaysia #silatcekak55tahun #panglimaismailpanglimakedah #perangicovid19 #stayathome #jakim #kkm #pdrm

100
52 minutes ago

Inilah amalan yg patut diikuti dan di amalkan setiap hari. Perkara baik jadikan panduan . Coach - Hani 0193970503

141
54 minutes ago

❗Makluman Terkini❗ . 📢 Status COVID-19 sehingga jam 5 petang pada 3 April 2020 ✔️🇲🇾 . #DestinationSports #alikhsanSPORTS #alikhsankulai #alikhsanaeonkulai #alikhsansportsaeonkulai #ongkulai #alikhsancares #stayhome #staysafe #KKM #MRO

80
57 minutes ago

Ikhlas dari kami #Stayhome #Kkm

81
58 minutes ago

SITUASI TERKINI COVID-19 #KKM #STAYHOME #STAYSAFE

10
1 hour ago

Pernah makan bunga buat lauk nasi? Musim berkurung ni kena kreatif.. Yg tak pernah makan kena cuba.. Rezeki Allah melata di muka bumi.. BUNGA BETIK GORENG PEDAS.. Rebus dulu.. Lepas tu goreng dengan bawang putih dan cili dikisar.. *Sape ada darah tinggi boleh cuba.. Gerenti turun darah tinggi tu.. Credit : Zura Zallie . . . #bungabetik #lauk #laukpauk #betik #gulaibetik #pedas #sambalbelacan #ciliungu #cilipadiungu #tumis #paidreview #paidreviewmalaysia #khasiat #sihat #kesihatan #motivasi #kkm #kementeriankesihatanmalaysia #bawang #membawang #makcikbawang #bawangbesar #bawangkecik #bawangmerahbawangputih #bawangputih #katering #nasi #nasigoreng #nasilemak #nasikakwok

661
1 hour ago

We want say thanks to all frontliner because protect us and country from covid-19. Thanks you so much #kkm #frontline #covid -19

20
1 hour ago

→ 为什么孕期易长斑❓ → 孕期长斑怎么办❓ 当然是找DNA啦😄 DNA祛斑美肤圣品,加速肌肤新陈代谢,淡化抑制黑色素,祛黄提亮,还你肌肤白净无瑕👌 我们有用户以及代理商怀孕期间想喝产品 于是便拿了产品给主诊医生过目👀 连医生都鼓励喝的一款产品👍 因为里面有的营养是人体每天需要摄入的 同时也非常适合孕妇所需,因为有铁质、钙质❤ #DNA细胞基因修复 #拥有全球193个国家产品责任保险 #HALAL #KKM #亚太健康食品认证 #立足市场6 ⃣年的内在保养品

00
1 hour ago

Allhamdullilah Done today food for frontliner #dinner 😍🥰🤲🏻 . . We @foodforgelandangan @tom8589 is involve in sharing our love to the frontliners. We will assist them (Police, soldiers,rela, kkm and even Media team ) in lending support of what we can. . . Semoga dipermudahkan semua urusan yah #ffg #fff #kitajagakita #frontlinersmalaysia #dapuryogya #staysafe #positivevibesonly 💯 # #covid19malaysialockdown #kkm #pdrmofficial #rela #atmmalaysia 💪🏼 #khairilratnajourney #semogabermanfaat #semogadipermudahkan #petalingjaya #shahalam #homemadefood #sambalviralmalaysia #sambalhijau #sambalmakkandung #sambalmaktiri #sambalayampenyet #jamuviralshahalam #jamukunyitasammalaysia #jamuhaliamalaysia @pdrmsia_official @official .atm2020 @kkmm_gov @bomba_malaysia

30
1 hour ago

BERGEDIL CENDAWAN PKP . Resepinya: * Ubi kentang direbus * lada hitam ditumbuk * lada sulah * cendawan butang dicincang * daun sup * bawang goreng * telor Cara masak: Ubi kentang direbus dan dilenyekkan + semua bahan tadi bentukkan bulat2 dicelup didalam telor dan di goreng dgn olive oil . Sedia utk dimakan. Boleh follow @hani .hasim untuk dapatkan tips kurus dan sihat . Coach Hani 0193970503

71
1 hour ago

Alhamdulillah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻 . TQSM #frontliners #unsungheroes #fighttogether #stayhome #kkm #malaysia #qif19

20
1 hour ago

Repost @ummibeautymall ( @get_repost ) ・・・ *Instant Hand Sanitizer TOTAL KLEAN TERMURAH DAN BERBALOI, dah test 4 Jenis, ini yang terbaik - Testimoni dari pelanggan* . ✅ ALCOHOL 75% ✅ GEL BASED. ✅BUNUH 999.99% KUMAN tanpa air ✅ Ready to use on the go ✅ Tanpa perlu bilas ✅ Dengan Aloe Vera , elok untuk kulit ✅ Mengandungi pati buah Terdapat 2 pilihan; pati strawberry 🍓atau limau (lime ) 1 BOTOL 150ML : RM25.90, promotion price RM22.90 10-40 Botol : RM18.90 41-100 Botol: RM17 100 Botol ⏏ : RM16 1 BOTOL 500ML : RM69, promotion price RM55.90 10-40 Botol : RM46 31-60 Botol: RM41 60 Botol ⏏ : RM38 *Kos POS ikut berat Dan lokasi #lessonlearned #lessontolearn #totalklean #terlajaklaris #inairepublic #felleraskin #felleralovers #antiseptik #antiseptikgel #antiseptiktangan #handsanitizer #handsanitizers #handsanitizermalaysia #handsanitizermurah #handsanitizerspray #handsanitizerspraymurah #sanitizer #sanitizermurah #sanitizers #sanitizerspray #sanitizermalaysia #kkm #kawalanpergerakancovid19 #covid_19 #lockdown #lockdowndefense #lockdown2020 #lockdownmalaysia #maskmukaborongmurah

00
1 hour ago

3 April 2020 (Jumaat )⁣ ⁣ Kes baharu 217⁣ Keseluruhan 3,333 ⁣ Rawatan di ICU 108⁣ Bantuan alat pernafasan 54⁣ Kematian terbaru 3⁣ Keseluruhan 53⁣ ⁣ Info diperolehi daripada: @kementeriankesihatanmalaysia#wtckl#kkm#hapuscovid19#stayathome#staysafe#kekaltenang

40
1 hour ago

Sharing petang . Pernah dengar atau tahu apa itu jeragat dan pigmentasi.. Haa.. ini la musuh ketat wanita sebab jeragat dan pigmentasi ni sukar dirawat secara luaran sahaja ya. . Jaga kulit dari awal bagi mengelakkan jeragat dan pigmentsi kulit.Terdapat beberapa cara yang kita semua boleh praktikkna bermula sekarang agar jeragat dan pigmentsi tak muncul pada wajah mengganggu emosi dan kecantikan kita . 1. Cuci wajah dengan betul 2. Makan makanan yg sihat dan tinggi anti oksidan 3. Elakkan memakai produk pemutih wajah 4. Pakai sunblock, pelembap dan kosmetik yang jenis merawat kulit bila berada di luar rumah 5. Elakkan terdedah pada cahaya matahari terlalu lama. . Jom cuti cuti ni kite kenal pasti kulit wajah kita, kalau da mula ada jeragat cepat-cepat cari jalan untuk mengatasinya. Jangan tunggu sampai da bertempek-tempek jeragat di muka baru nak gelabah! . #stayhome #stayhealthy #staysafe #lunalyra #cikgusekolah #kitajagakita #kkm #cikgucikgi #cikgumalaysia #kulitkusam #shahalam #rmo #stayathome #pkp #prayformalaysia #restrictedmovementorder #juststayathome #kelantan #johorbahru #tiktokmalaysia #stopcovid19 #hapuscovid19 #covid_19 #agentwanted #covid19malaysia #frontliner #kitasayangkita #shoponlineje #flattenthecurve

40
2 days ago

Video ini adalah sebagai tanda penghargaan kepada 'Frontliner' dalam menangani penularan krisis COVID-19. Terima kasih kepada anggota Polis, Staf Kesihatan, Askar, Rela, Wakil Rakyat, Jabatan juga Agensi Kerajaaan, NGO dan juga orang awam yang turut memberi sumbangan ketika kita ditimpa musibah ini. Video ini yg dihasilkan anak Sarikei ni memaparkan suasana aktiviti yang sedang berlaku sekarang untuk tatapan umum. Sama-sama kita memberi kesedaran kepada orang awam betapa bahayanya wabak ini. "'Frontliner" ini lah yang bertungkus lumus untuk keselamatan, kesejahteraan, kesedaran, dan kemakmuran untuk kita semua. "Please Stay At Home" "Respect Each Others" #Covid_19 #penjarakansosial #kitajagakita #Hero #HapusCovid19 #StayHome #DudukRumah #Pray4Malaysia #WeCare #StopCovid19 #KitaJagaKita #covid_19 #kekaltenang #stayAtHome #Malaysia #abetterworld #MalaysiaBoleh #dudukdiamdiam #malaysian #support #kkm #unityisstrength

1492
2 days ago

Suatu hari nanti... Aku akan bercerita sama cucu - cucu dan cicit - cicit ku... Bahawa pada masa dahulu.. sekitar tahun 2020 pernah ada wabak penyakit yang disebabkan oleh virus corona ( covid19 ) melanda bukan hanya di Bandar, Kampung, Seluruh Negara ini bahkan seluruh dunia. . . Banyak nyawa yang meninggal .. . . Datukmu ini... Sama sama ikut berjuang melawan virus covid19 tersebut... Dengan takjub cucu berkata: ...wah hebatnya Datukku... Terus bagaimana cara Datuk berjuang saat itu Kujawab: "Duduk saja tiap hari di.rumah..." 😔😔😔😔😆😆😆😆 #penjarakansosial #kitajagakita #Hero #HapusCovid19 #StayHome #DudukRumah #Pray4Malaysia #WeCare #StopCovid19 #KitaJagaKita #covid_19 #kekaltenang #stayAtHome #Malaysia #abetterworld #MalaysiaBoleh #dudukdiamdiam #malaysian #support #kkm #unityisstrength

39936
2 days ago

Kementerian Yang terlibat Mohon ikut SOP yang sesuai. Perkara ini penting tapi jangan buat menda merepek. Wahai Menteri2 di kala waktu Covid 19, PM telah melakukan yang terbaik di bantu dgn Menteri Pertahanan yg telah melaksanakan tugas dan amanah dgn baik.....Jangan la pulak ada di Antara kamu yang buat perkara dan umum perkara yang tidak langsung membantu menangani mengurangkan kesan Virus Covid ke atas Rakyat Malaysia. . . Sekarang bukan waktu nak buat lawak Doraemon.....Cukup lah dulu ada Bekas Menteri 1 sudu sawit, Menteri kereta terbang, Menteri tanam buah rambutan dan nenas....Bantu lah PM ke arah perkara yang betul practical dan boleh di laksanakan utk membendung penularan Covid dan bantu mengurangkan tekanan rakyat menghadapi Covid. Be a useful Minister don’t be a useless Minister #penjarakansosial #kitajagakita #Hero #HapusCovid19 #StayHome #DudukRumah #Pray4Malaysia #WeCare #StopCovid19 #KitaJagaKita #covid_19 #kekaltenang #stayAtHome #Malaysia #abetterworld #MalaysiaBoleh #dudukdiamdiam #malaysian #support #kkm #unityisstrength

18711
2 days ago

(Gambar sebagai Contoh Tiada Kena mengena dengan kenyataan diberikan ) BANTUAN covid19 tu hanya utk golongan mcm ni.. -duit simpanan habis lansung -duit nak beli barang dapur lansung x de BUKAN utk golongan mcm ni.. -ada duit tp syg nak guna -ada duit tapi saje nk juga merasa dapat bantuan -ada duit dlm bank tapi mls g cucuk DAN BUKAN UTK GOLONGAN INI -dlm peti pnuh brg basah -dlm almari pnuh brg kering -dlm rmh masih ada mkanan . . *bagi la peluang pada yg betul² memerlukan..bukannya ambil kesempatan. *selagi ada benda yg blh jd mkanan kat rmh tu duk la diam²..jgn duk kalut tya sana sini mcm mna nk dpt bantuan. . . *klau semua pakat minta bantuan..kesian pd yg betul² memerlukan. . . *jangan pentingkan diri sendiri. . . *semua org perlu makan utk hidup *bertahan selagi boleh # semoga cepat la keadaan kembali seperti biasa.. # Stay At Home #JANGANTAMAK Mohon jangan ada penerima bantuan “nak merasa juga yang lain” dah dpt bantuan Parlimen nak merasa juga bantuan MB Pahang, lepas tu nak merasa yang MUIP Pulak...😭” . . Dah dpt 1 tu kita bagi peluang orang lain pulak ya..... Tolong la jangan ada yang baik hati sangat membantu bagi pihak “ Anak saudara saya duduk Kolompo sekarang pon kenalah dapat bantuan Parlimen sebab dia mengundi Kat xxxx haritu...🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️......lepas bantuan tu nak kena pos ke Kolompo ke gone weh??? . . Kalau la 1 rumah tu duduk ada Ayah ,Mak abg, ,Kakak....bantuan akan di beri pada 1 keluarga je... Bukan kena bg pada Ayah lepas tu Mak lepas tu Akak pastu abg.... Korang ni mmg kat rumah makan asing2 ke kat dapur tu 😡😡😡 . . . Ni lagi 1 pening.... CONTOH Ayah Pengerusi KRT, Mak Ketua Blok, Anak Pengerusi parti Cap Kapal... Dah masing2 ada Jawatan... duduk serumah... memang kena bagi setiap org yg ada jawatan ke camne?? Kalau ada 10 jawatan, 10 bantuan la dapat yakkk😢😢😭😭😭😭 #LawanCovid19 #penjarakansosial #kitajagakita #Hero #HapusCovid19 #StayHome #DudukRumah #Pray4Malaysia #WeCare #StopCovid19 #KitaJagaKita #covid_19 #kekaltenang #stayAtHome #Malaysia #abetterworld #MalaysiaBoleh #dudukdiamdiam #malaysian #support #kkm #unityisstrength

28022
2 days ago

Okie. Next mission utk memberi sumbangan kpd negara. Frontliners, you have me together with all the time. Dont worry! . . 💪💪💪 #penjarakansosial #kitajagakita #Hero #HapusCovid19 #StayHome #DudukRumah #Pray4Malaysia #WeCare #StopCovid19 #KitaJagaKita #covid_19 #kekaltenang #stayAtHome #Malaysia #abetterworld #MalaysiaBoleh #dudukdiamdiam #malaysian #support #kkm #unityisstrength

3689

Top photos & videos on #kkm

2 days ago

wah pilot & co-pilot hantar makanan kat kite lah 😆 Thank you #TeamkebajikanIpdWangsamaju ❤️ tengok incas-2 saya ni hantar makanan pun saya dh terasa kenyang 🤪. . . #kebajikanipdwangsamaju #kontinjenKL #opscovid #opscovid19 #pdrm #kkm #atm #stayhome #stayhealthy #kitajagaawakawakjagakita

2224
6 days ago

InsyaAllah perjuangan ini akan berakhir sebentar sahaja lagi. Ya Allah, berilah kemenagan buat kami di barisan hadapan, andai kami gugur di medan tempur ini. Maka ampuni kami, kurniakan kami syurgamu tanpa hisab. #kkm #kerjayaberseragam #covid_19

2249
1 weeks ago

sebak hati .. kita cuma diperintah duduk rumah je . dgn family .. dlm keadaan yg selesa di rumah masing masing . sedang kan mereka di luar.. untuk menjaga malaysia .. gais we can do this together ! #keepsafe tq #frontline #PM #pdrm #dan #kkm #dr #nurse #cleaner #pemanduambulance #askar #APM #jpam #rela #semua yg kt luar untuk kita . #jasamukukenang #salammaghrib

2.6k58
2 weeks ago

Ya Allah nikmat betul dapat makan sayur. Rezeki jiran adik bagi semalam. Harini dapat kita makan sayur. Batang-batang dia kita cucuk tanam. 🥰 . . . Mas kongsi cara Mas turun berat 43.1kg tanpa produk di dalam Ebook "My Weight Lost Journey". Info lanjut, Klik Link di BIO atau www.wasap.my/60194334796/EMWLJ . . . #gayahidupsihat #sukusukuseparuh #dietkalorimalaysia #sayanaksihat #tipsdiet #dietseimbang #dietkalori #jomkurus1malaysia #tipskuruscepat #makanandiet #jomkurus #dietnasi #jomdiet #kkm #menusihat #breakfast #eatcleanmalaysia #quinoa #instafood #dietkalorimenu #foodjourney #myweigtlostjourney #foodpornmalaysia #healthyfood #resepimenudiet #eatclean

2287
2 days ago

Jangan sampai saya tahan awak ye 🤭 . . . . #opscovid #opscovid19 #pdrm #kkm #atm #pleasestayathome #stayhealthy

38836
2 weeks ago

Обещанное видео ➡️ make-up➡️если хотите быть поярче 🍒 🔥 ..................................................................... Ниже вы можете посмотреть чем именно я пользуюсь - минцелярная вода Avene - Primer MIXIT - Линзы можете приобрести у меня 👀 - Тональный крем NARS (Medium 1 ) - Консилер FEИTU BEAUTY N: 260 - Увлажняющий бальзам PURE PAW PAW - Скульптор NYX MEDIUM - Карандаш до бровей EVA MOSAIC ( Анютины глазки ) - Белая пудра CATRICE - Палетка теней HUDABEAUTY NUDE - Тушь Vivienne Sabo Cabaret и Shiseido - Подводка EVELINER чёрный - Чёрный карандаш Kiki matte - Карандаш для губ Italiana 772 - Помада Kate N:30 - Блеск KIKO 01 - Бронзатор CATRICE Glowy • C01 Sunkissed Glow - Финиш фиксатор макияжа NYX Matte finish

21218
3 days ago

TERKINI #COVID19Malaysia 30 Mac 2020. . Bilangan pesakit yang telah sembuh dan discaj terus meningkat. . Terbaru 91 pesakit telah sembuh dan dibenarkan discaj dari wad. . Jumlah keseluruhan yang telah pulih adalah sebanyak 479. . Terima kasih kepada semua yang terlibat terutamanya barisan hadapan! Kami selalu doakan keselamatan dan kesihatan anda semua. . Gais, instead of sebarkan berita2 yang sedih atau negatif, lebih bagus kita sebarkan info2 yang baik dan menggembirakan agar kita rasa lebih bersyukur dan tenang.. semoga kita semua dilindungi dan dirahmatiNya dalam segala urusan kita 🤲🏻❤️ . #dudukrumah #kitajagakita #kkm

1441